suomeksiin EnglishПо-русски

Antinranta - Koivuviikki - Paaskoski (9,7 km)

 

Antinrannalta alkaa reitin ainoa oikea järviosuus. Tammijärvi on noin 4,5 kilometriä pitkä ja 1,5 kilometriä leveä järvilaajentuma. Järvellä on jo sen verran kokoa, että tarkkaa vastarannan reittilinjaa on vaikea havainnoida järven selältä. Reitin hahmottamiseksi kannattaa melojan ottaa maastopisteekseen suoraan etelässä näkyvä GSM masto ja meloa sitä kohti.

Antinrannasta lähtiessä alkumatkalla on järvessä laajoja limakoita (pintaan ulottuvia vesikasveja) jotka heikentävät kanootin kulkua. Mikäli mahdollista, niin alkumatkasta kannattaa suunnata kulku keskemmälle järveä, jolloin pääsee nopeammin vesikasveista eroon. Noin puolentoista kilometrin päässä lähtöpisteestä järvi syvenee ja vesikasvit loppuvat. Kahden kilometrin melontataipaleen jälkeen on Pyhtään kunnan ylläpitämä Koivuviikin tulipaikka. Se sijaitsee järven itärannalla ensimmäisten suurempien rantakallioiden kohdalla.

Reittilinjaus kulkee pitkin järven itäreunalla olevia hienoja rantakalliota. Valitettavasti suurin osa rannoista on rakennettuja eikä hyviä rantautumispaikkoja ole liiemmälti tarjolla. Meloja joutuukin nauttimaan rantakallioista kauempana järvenselältä. Tämä on suositeltavaa myös siksi, ettei häirittäisi turhaan mökkiläisiä.

Järviosuuden päättyessä palataan jälleen jokiosuudelle. Aluksi reitti kulkee leveiden salmien kautta jokihaarojen haarautumispaikkaan, jossa meloja voi valita haluamansa reitin. Vasemman puoleinen jokihaara kulkee Paaskosken säännöstelypadolle jossa meloja joutuu nousemaan kanootista kantaakseen sen padon alapuolelle. Kantomatkaa syntyy 100 metriä. Paaskoski on melojalle jaloittelupaikka, sillä paikalla ei ole taukopaikkarakenteita.

Vaihtoehtoisesti meloja voi valita haarautumispaikassa oikean puoleisen uoman, josta on kahden kilometrin melontamatka Strömforsin ruukkialueella. Tällä alueella on tarjolla monipuolisia palveluita ja historiallista nähtävää. Strömfors soveltuu myös hyvin reitin päätepisteeksi. (SUOSITTELEMME)

Mikäli meloja haluaa jatkaa reittiä, niin Strömforssin uomaa seuraten meloja voi myöhemmin palata Ahvenkoskelle vievälle reitille.