suomeksiin EnglishПо-русски

Retkeily- ja melontareitit

 

Hillosensalmi toimii oivallisen ja erilaisena sisäänkäyntinä Repoveden kansallispuistoon. Hillosensalmelta voi vuokrata kanootteja tai kajakkeja lähteä tutustumaan Repoveteen vesiteitse. Patikoijille Hillosensalmen kahvilalta voi lähteä Murjanmarssille ja jatkaa siitä sitten vaikka Kaakkurin kierrokselle ja rakentaa itselleen kunnon pidennetty vaellusviikonloppu.

Hillosensalmi-Repovesi-Hillosensalmi meloen

Hillosensalmen asemalta voi vuokrata joko kanootin tai kajakin ja lähteä melomaan. Ensimmäisenä kansallispuiston kohteena tulee vastaan Karhulahti, jossa on tulipaikka. Tämän jälkeen keula kannattaa suunnata Kuutinlahdelle ja aloittaa Repomelonta. Voit tutustua vanhaan tukinuittoränniin. Kuutinkanavalta kannattaa meloa sitten Katajavuoren juureen ja kiivetä Kuutinraput näköalatasanteelle. Vuorenvalloituksen jälkeen vieläLapinsalmen legendaariselle riippusillalle ja eväät sillan kupeessa olevalla tulipaikalla. Tämän jälkeen paluumatka puikkelehtien saarien lomassa takaisin Hillosensalmen asemalle.

Repomelonnasta tarkemmin Tervarummun sivuilla (Reittikuvaukset ja kartat).

Siirtymä Hillosensalmelta Kuutinlahden suulle Ruskiasalmeen: 5 km
Repomelonta: 7 km
Käytettävä aika: Koko päivä
Huomautukset: Tuulisena päivänä Repoveden selkä voi olla raskas melottava. 

Murjanmarssi

Murjanmarssi on siirtymäreitti Repoveden kansallispuistoon Hillosensalmelta. Marssin kulkee miellyttävässä maastossa ja sisältää kaksi laavua. Reitin pituus on n. 15 km.

Murjanmarssista tarkemmin Tervarummun sivuilla (Reittikuvaukset ja kartat).

Vuohisen laukka

Vuohisenlaukka on n. 60 km pitkä melontareitti Mäntyharjusta Repoveden kansallispuistoon, joka kulkee Hillosensalmen kautta. 

Vuohisen laukasta tarkemmin Tervarummun sivuilla (Reittikuvaukset ja kartat).